Hrvatska se posle trilera provukla protiv Estonije

fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Hrvatske, posle poraza od Grčke i pobede nad Velikom Britanijom, slavila je i protiv Estonije, koja je poražena od Italije i Ukrajine sa 73:70, pa se izabranici Damira Mulaomerovića nalaze na pragu plasmana u osminu finala.

Povezane vesti

Najefikasniji u sastavu Hrvatske, bili su Karlo Matković sa 17, Dario Šarić sa 15 i Dželan Smit sa 13 poena. Raspoloženi za igru u napadu, kod Estonije, bili su Sim Vene sa 18, Kalev Kotsar sa 17 i Kristijan Kulamae sa 14 poena.

Hrvatska je imala mnogo problema protiv Estonije, koja je uspela da nametne igru po principu trči i šutiraj. Hrvati su nastojali da zaustave tranziciju, vodili su na poluvremenu sa 33:29.

Nastojala je Hrvatska da stekne značajniju prednost u nastavku meča, ali su Estonci, šutevima za tri poena održavali priključak. Hrvatska je vodila sa 53:48 uoči poslednje deonice, imala je plus devet – 57:48 početkom završnog kvartala, ali je ponovo sevnula serija trojki za 58:59.

fiba.basketball

Estonija je promašila tri šuta za vođstvo, a Hrvatska pobegla na 63:58, na pet minuta pre kraja. Estonija se nije predavala, pa je na tri minuta pre kraja, na semaforu pisalo 66:65 za Hrvatsku. Simon je pogodio za 68:65, a Kotsar za 67:68. Matković je odveo Hrvatsku na plus tri, Vene je promašio trojku, a posle ofanzivnog skoka, Kulamae za dva.

Šarić je izgubio loptu na 30 sekundi pre kraja. Josar je fauliran pri pokušaju da pogodi za tri poena, pa je stao na liniju za slobodna bacanja. Josar je iskoristio dva. Do kraja je ostalo devet sekundi. Na liniju slobodnih bacanja je otišao Smit koji je pogodio za 72:69.

fiba.basketball

Usledio je brz prekršaj. Vene je pogodio prvo, namerno je promašio drugo, ali je došla Hrvatska. Šarić je pogodio jedno bacanje, a Kulamae sa pola terena nije uspeo da izbori produžetak.

U narednoj rundi, Hrvatske će igrati protiv Italije, a Estonija protiv Velike Britanije.