Jurtseven nije bio u reprezentaciji jer je hteo da smrša

AP Photo/Lynne Sladky via guliver image

Omer Jurtseven je propustio ovogodišnju letnju akciju sa reprezentacijom Turske. Zbog toga je naišao na kritike turske sportske javnosti ali i trenera Ergina Atamana koji ga je javno prozvao zbog toga što nije hteo da igra kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i Evrobasket.

Ataman se svojevremeno ljutio na Omera rekavši da mu nije jasno kako to da Nikola Jokić, Janis Adetokunbo i Luka Dončić mogu da igraju za reprezentacije svojih zemalja, a mladi turski košarkaš ne može. Turci su inače u svom timu imali tri NBA igrača, Džedija Osmana, Furkana Korkmaza i Alperena Šenguna, a falio je samo igrač Hita.

„Morao sam da snizim nivo masnih naslaga dodatno. Kada to budem uspeo biću pokretljiviji. Radio sam na agilnosti celo leto, radio sam na lateralnim kretnjama. Mišići nisu samo za dizanje tegova. Takođe imaju uticaj na trčanje i slične stvari. To je bio fokus, agilnost“, rekao je Jurtseven.

Ovaj turski igrač se prošle sezone u Majamiju istakao kada je menjao povređenog Bema Adebaja. Ipak iza toga je i sam izgubio mesto u rotaciji.

„Iako nisam igrao prošle godine napredovao sam. Nabacio sam nekoliko kila mišića za osam meseci i to je teško uraditi tokom sezone. Dizanje tegova dva puta dnevno je izazov. Kada te žrtve dođu zajedno, vrati ti se sve. Zato imam samopouzdanja u svoj rad. To me je i dovelo ovde“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!