Kasun: Hrvatska mogla da angažuje Lorenza Brauna

Guliver

Odlaskom legendarnog košarkaša Dina Rađe iz struktura saveza Hrvati su ponovo otvorili vrata reprezentacije strancima i naturalizovali DŽejlina Smita iz Albe.

Povezane vesti

Bivši hrvatski košarkaš Mario Kasun izjavio je da je Hrvatska imala priliku da angažuje američkog plejmejkera Lorenza Brauna, kao što je to uradila selekcija Španije koja je postala prvak Evrope sa Amerikancem u ekipi. 

Kasun je rekao da je bivši selektor Hrvatske Veljko Mršić nudio Lorenza Brauna čelnicima Košarkaškog saveza Hrvatske (HKS), ali da je njegov predlog odbijen. 

Odlaskom legendarnog košarkaša Dina Rađe iz struktura saveza Hrvati su ponovo otvorili vrata reprezentacije strancima i naturalizovali Džejlina Smita iz Albe. 

– Nudio je Mršić Brauna pre par godina Brauna Hrvatskoj, ali je HKS poznat po svojim odlukama – izjavio je Kasun u podkastu Inkubator. 

Bivši košarkaš Orlanda, Barselone i Efesa osvrnuo se na velika iznenađenja na Evrobasketu i spomenuo reprezentaciju Srbije, koja je eliminisana u osmini finala od Italije. 

– Pogledajte reprezentaciju Srbije, oni su ispali kad i Hrvatska, a imaju mnogo bolji tim. Grci su ispali u četvrtfinalu, reprezentacije koje su projektovane za finale poput Slovenije nismo videli daleko. Danas svi igraju košarku, pogledajte Finsku, oni su ulagali mnogo i ni od čega je naraslo na ovo. Ranije je bilo da li ćeš Fince da dobiješ 50 ili 70 razlike, svi danas igraju košarku. Finci, recimo, imaju glavu i rep, zna se ko nosi i ko ima koju ulogu – rekao je Kasun. 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare