“Ružno je kada pitanje pobednika ne rešavaju igrači”

fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore posle dramatične završnice poraženi su od Turske sa 72:68, iako su imali dobijen meč u rukama, iako su odigrali na izuzetno visokom nivou.

U samoj završnici Crna Gora je vodila sa 66:61, imala je poslednji napad za pobedu, Vladimir Mihailović nije pogodio sa distance, do lopte je stigao Marko Simonović, nije uspeo da pogodi, ali su sudije odlučile da je Marko napravio prekršaj u napadu, iako je ostao potpuno dugačiji utisak….

“Mnogo je ružno igrati košarku, a da poslednje lopte ne odlučuju igrači, već neko drugi.”, rekao je Bojan Dubljević posle meča, pa nastavio:

„Odigrali smo sjajnu utakmicu protiv ekipe koja za cilj ima da se bori za medalju, koja je jaka na svim pozicijama. Imali smo dobijen meč, ali neke druge stvari su odlučile. Žao mi je momaka, jer su dali maksimum, uložili emocije, a neka totalno druga stvar nas je izbacila iz utakmice. Po meni, pobedili smo i sa velikim samopouzdanjem idemo ka narednim utakmicama“.

fiba.basketball

Hoće li vas ovako psihički težak poraz poremetiti?

„Neće. Neka svaka utakmica bude kao ova, koju smo odigrali borbeno i muški protiv velesile. Voleo bih da na svakom sledećem meču bude isti pristup i borbenost svakoga, a možda ih odluči igrač, a ne nešto drugo“, poručio je Dubljević.

fiba.basketball

Crna Gora i Turska se nalaze u grupi sa Španijom, Belgijom, Bugarskom i Gruzijom. Borba za prva četiri mesta koja vode u drugu fazu se nastavlja, Crna Gora u narednoj rundi igra protiv Belgije, dok će Turska odmeriti snage sa selekcijom Bugarske, koja je nešto ranije, ubedljivo poražena od Španije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare