Šreder obećao da poklanja bronzu, otkrio Lebronove poruke

Denis Šreder
fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Nemačke igrala je veoma dobro na Evropskom prvenstvu na kojem je bila domaćin, a apsoludni vođa tima bio je plejmejker Denis Šreder. Organizator igre posle velikog uspeha nije zaboravio čoveka koji je mnogo toga žrtvovao za nemački državni tim – Robina Benciga.

Šreder je utakmicu završio sa 26 poena (7/10 iz igre, 8/9 penali), 6 asistencija, 2 ukradene i 8 izgubljenih lopti.

Povezano:

U medijima se pred finale pojavila glasina da bi utakmici mogao da prisustvuje Šrederov saigrač Lebron Džejms.

„Rekli su mi ljudi da bi mogao da dođe pre jedno pet dana, odmah sam mu poslao poruku, ali mi je rekao da ipak neće moći. Pričao sam sa njim i rekao mi je da mu je drago što ćemo opet igrati u zajedno u Lejkersima. Imamo nedovršena posla. U sezoni u kojoj sam ja bio u timu vladao je kovid i navijači nisu bili u halama, a svi su bili povređeni. Ovog puta idemo po uspeh“, kazao je Denis Šreder.

„Nisam igrao prošle godine na Olimpijskim igrama zbog svoje situacije sa ugovorm, ali svi znaju kolika je moja posvećenost. Znao sam da ću se vratiti u Lejkerse ovog leta, ali sm želeo da pomognem reprezentaciji, iako nije sve bilo rešeno. Obožavam ovu reprezentaciju i mislim da je ovo nagrada za sav trud koji smo uložili otkad sam ja ovde – u poslednjih 8-9 godina. “, rekao je 29-godišnjak iz Braunšvajga, koji je trenutno košarkaš Los Anđeles Lejkersa, a nastupao je još za četiri NBA tima.

Robin Bencig je nosio dres Nemačke na pet Evrobasketa (2009, 2011, 2013, 2015, 2017), dva Mudnobasketa (2010. i 2019), kao i OI 2021. godine, a dugo je bio i kapiten reprezentacije.

„Trudićemo se da osvojimo još jednu medalju. Ako uspemo, ovu bronzu dajem Robinu“, kazao je Šreder, koji je na EP u proseku beležio 22,1 poen i 7,1 asistenciju.

Bronza koju je Nemačka osvojila u Berlinu prva je medalja za Nemačku na EP još od 2005. godine, kada su Nemci predvođeni Dirkom Novickim u Beogradu osvojili srebro.