Kolaković zakazao početak priprema, na spisku 18 igrača

FOTO 18. apr 202218:33 2 komentara
igor kolaković
Adam Nurkiewicz/Getty Images for FIVB)

Igor Kolaković, selektor Srbije, zakazao je početak priprema za Ligu nacija za ponedeljak, 25. april. Kolaković je na pripreme pozvao 18 igrača.

Početak priprema odbojkaša Srbije zakazan je za ponedeljak, 25. april, a ovogodišnja Liga nacija biće igrana od 7. juna do 24. jula.

Srbija će tokom prve sedmice takmičenja, od 7. do 12. juna, igrati u Otavi, sa Bugarskom, Francuskom, Argentinom i Nemačkom. U Otavi će još igrati Kanada, Poljska i Italija.

Druga sedmica je na programu od 21. do 26. juna, a Srbiji će rivali u Sofiji biti SAD, Brazil, Kanada i Australija. U Sofiji će još igrati Bugarska, Poljska i Iran.

Povezano

Utakmice treće sedmice odigraće se od 5. do 10. jula, a Srbija će u Gdanjsku igrati sa Slovenijom, Iranom, Italijom i protiv selekcije koja će zameniti Rusiju. U Gdanjsku će igrati i Poljska, Holandija i Bugarska.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije počeće sa pripremama za Ligu nacija u ponedeljak, a na spisku selektora Igora Kolakovića je 18 igrača:

Tehničari: Maksim Buculjević, Andrija Vulikić i Andrija Vilimanović;

Korektori: Dušan Petković, Nikola Meljanac, Milan Zečević i Dušan Nikolić;

Libera: Lazar Koprivica i Miljan Milović;

Srednji blokeri: Stevan Simić, Andrej Rudić i Aleksandar Bošnjak;

Primači servisa: Miran Kujundžić, Lazar Marinović, Lazar Bojandić, Luka Tadić, Stefan Skakić i Davide Kovač.

Pored Kolakovića u stručnom štabu seniora su Dragan Kobiljski, Bojan Janić i Ivica Jevtić, drugi treneri, Zdravko Aničić je kondicioni trener, Đorđe Pejić statističar, Siniša Mladenović i Borko Stojković, fizioterapeuti, a Aleksa Brđović je tim menadžer.

Seniori će se okupiti u beogradskom hotelu “M”, a treniraće u dvorani “Slodes” u Beogradu. Igor Kolaković će se naknadno priključiti pripremama, kao i reprezentativci koji još uvek nisu završili sa obavezama u klubovima.

Na finalnom turniru će igrati osam reprezentacija, a takmičenje počinje od četvrtfinala. Finalni turnir u konkurenciji odigraće se od 20. do 24. jula, a organizator će naknadno biti poznat. Sve utakmice Lige nacija 2022. direktno će prenositi TV Sport Klub.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare