Barović za SK: Znamo šta treba, a šta ne treba u Beogradu

ABA League 16. maj 202216:36 0 komentara
KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti su po ko zna koji put ove sezone pokazali da imaju mentalnu snagu i karakter. Iako su ih mnogi optisali posle prvog meča polufinalne serije i poraza od Partizana u Beogradu sa 82:66, uspeli su da zbiju redove, uspeli su, posle trilera, da dobiju drugi meč sa 72:71, posle trojke u režiji Vladimira Micova.

Za razliku od prvog meča u kojem je centarska linije Partizana bukvalno radila šta je želela pod košem, a igrači Budućnosti besumučno nastojali da stignu do poena šutevima za tri poena, mada su ruku na srce, većinu šuteva uzimali iz otvorenih pozicija, Podgoričani su u revanšu promenili priču.

Uz veliku podršku tribina, uspeli su da nemetnu rovoski rat na parketu. Zoran Nikolić i Filip Barović su imali mnogo problema sa Zekom Ledejom i Matijasom Lesorom, ali su u svaki duel ulazili čvrsto, da čvrše ne može.

Bekovska linije, na čelu sa Petrom Popovićem, se borila za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Otvorenih pozicija za šut, kada je Partizan u pitanju, nije bilo mnogo, Budućnost je agresivnom odbranom naterala izabranike Željka Obradovića na mnogo izgubljenih lopti u prvom poluvremenu.

KK Budućnost Voli

Budućnost je imala dvocifrenu prednost, Partizan je uspeo da stigne do preokreta, vodio je sa 69:67 i 71:69, ali je Micov uspeo da vrati seriju u Beograd, tačnije rečeno, uspeo je materijalizuje sve ono što je kompletna ekipa radila od prvog do poslednjeg minuta, a radila je mnogo u svakom segmentu igre.

“Dobili smo meč koji je nosio prefiks biti ili ne biti. Savladili smo Partizan u situaciji kada smo na leđima nosili breme zvano kraj sezone u ABA ligi. Imali smo veliku podršku navijača, oni su nam ulili dodatnu energiju da se borimo od prvog do poslednjeg minuta. Nismo smeli da dozvolimo da ispustimo dvocifrenu prednost i dođemo u situaciju da utakmicu odlučuje jedna lopta, ali je pomenuta lopta završila u našim rukama, pa sada misli usmeravamo ka majstorici koja nas očekuje u Beogradu”, naglasio je Filip Barović, uzdanica Budućnosti i reprezentacije Crne Gore, za Sport Klub, pa nastavio:

KK Budućnost Voli

“Što se trećeg, odlučujućeg duela tiče, znamo šta treba, a znamo i šta ne treba da radimo. Međutim, staro je pravilo da je u jednom meču sve moguće. Uveren sam da će pitanje pobednika odlučiti detalji, nijanse. Partizan je u blagoj prednosti jer će imati ogromnu podršku sa tribina, ali imamo dovoljno iskustva i snage, da izađemo na parket, damo sve od sebe i pokušamo da stignemo do pobede i plasmana u finale”.

KK Budućnost Voli

Termin treće odlučujuće utakmice još uvek nije određen, a u međuvremenu, čeka se drugi duel između Cedevita Olimpije i Crvene zvezde. Zvezda vodi u seriji sa 1-0, a da li će pitanje finaliste biti rešeno u Ljubljani, ili ćemo imati još jednu majstoricu u Beogradu, ostaje da se vidi.