Dobri testovi za Crnu Goru na turniru u Skoplju

Odbojka 11. avg 202111:41 > 11:51
CEV

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore odigraće prve kontrolne mečeve pred drugo uzastopno učešće na Evropskom prvenstvu.

Izabranici Veljka Bašića, igraće od 19. do 21. avgusta u Skoplju, na 45. memorijalnom turniru „Branko Hadžiiljoski – Čajka“. Prvi protivnik Crne Gore biće reprezentacija Severne Makedonije, a meč je na programu 19. avgusta sa početkom od 20 časova.

Naredna dva dana izabranici selektora Veljka Bašića igraće protiv preostalih učesnika turnira, prvo protiv Slovačke – 20. avgusta sa početkom u 17 časova, a zatim protiv Izraela – 21. avgusta sa početkom u 17 časova.

“U Skoplju imamo izuzetno dobar turnir, igramo sa protivnicima kakvi nam trebaju. Znamo da nam je grupa na Evrpskom prvenstvu izuzetno jaka, a dva poslednja meča sa Češkom i Belorusijom su nam najbitnija. Češka igra kao Slovačka, a Belorusija igra kao Izrael ili Slovačka. Upravo sam se zbog toga odlučio za učešće na turniru u Skoplju“, rekao je selektor Crne Gore Veljko Bašić.

Severna Makedonija i Slovačka će, kao i Crna Gora, igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu, pa će im turnir u Skoplju biti sjajna provera urađenog na pripremama.

Posle turnira u Severnoj Makedoniji, odbojkaši Crne Gore će od 22. do 27. avgusta u Podgorici sparingovati sa poljskim Zavjerćeom, koji sa klupe vodi proslavljeni trener Igor Kolaković.

Podsećanja radi, Crna Gora će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi protiv selekcija Belorusije, Češke, Italije, Slovenije i Bugarske.

Komentari (0)

Vidi sve komentare