Peruđi Superkup, drama sa Leonom, Plotnicki MVP

FOTO 1. nov 202223:21 0 komentara
Peruđa pobednik Superkupa 2022
FOTO: Lega Pallavolo

Odbojkaši Peruđe pobednici su 27. Superkupa Italije, pošto su u velikom finalu, u dvorani "Pirastu" u Kaljariju savladali Lube sa 3:2, po setovima 20:25, 25:22, 23:25, 25:22, 15:8. Uz veliku borbu dva ljuta rivala i četvrti trijumf kluba iz prestonice Umbrije u ovom takmičenju, meč je obeležila i teška povreda Vilfreda Leona, koji je u završnici mela, posle pada, ostao bez svesti.

Na sreću, Kubanac se posle nekoliko trenutaka bez svesti, ali i brze reakcije lekara, ustao i prilično dezorijentisan napustio teren. Ipak, prisustvovao je ceremoniji proglašenja pobednika, pa je kao kapiten tima, podigao šampionski pehar. Za MVP-ja velikog finala proglašen je Ukrajinac Oleg Plotnicki.

Povezana vest

Meč u Kaljariju bio je pun uzbuđenja, grešaka i preokreta, na oduševljenje više od dve i po hiljade gledalaca. Lube je vodio 1:0 i 2:1, ali je Peruđa i pored očajnog početka četvrtog seta (0:5), uspela da dođe do dobrog servisa i konačne pobede.

Vilfredo Leon je osvojio 21 poen, uz procenat napada od 68 %, Kamil Rihlicki je dodao 14, a Oleg Plotnicki, koji je ušao u drugom setu umesto indisponiranog Semenjuka – 11. Sjajnu partiju pružili su i Simone Đaneli, Roberto Ruso i libero Kolači, a sve je pratio i Flavio Gvalberto. Zanimljivo da je prvi trenerski trofej u Italiji osvojio legendarni trener Andrea Anastazi.

U poraženom timu, koji je ostao na četiri osvojena Superkupa, Gabi Garsija je upisao 21 poen, Marlon Jant Erera 18, a Matija Botolo 16.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!