Đoković: Na terenu sa rivalima i legendama – pamtiću zauvek!

ATP 22. sep 202219:09 2 komentara
Lejver kup, Federer, Nadal, Mari, Đoković
Reuters/Andrew Boyers

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da se raduje igranju sa legendarnim teniserima, koji će zajedno sa sedmim reketom sveta učestvovati na Lejver kupu - u okršaju timova "Evrope" i "Sveta".

Povezano

Đoković je proteklih dana dosta vremena provodio sa svojim najvećim rivalima, dok su u četvrtak Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Mari trenirali sa srpskim asom. Novak je sliku sa ostalim članovima „velike četvorke“ podelio na svom instagram profilu, uz komentar da ovodišnji Lejver kup predsavlja jedinstvenu priliku igranja sa ljutim rivalima. Švajcarcu će nastup u Londonu biti poslednji u teniskoj karijeri, a Đoković se priključio kolegama u hvalopsevima upućenim legendarnom 41-godišnjaku.

„Zahvalan sam na jedinstvenoj prilici da budem na istom terenu sa mojim najvećim rivalima i legendama ovog sporta. Ovo je momenat koji ću doveka pamtiti po odličnom tenisu i proslavljanju izvanredne karijere Federera“, napisao je Đoković.

Novak će ove godine tražiti prvu pobedu na Lejver kupu, pošto je 2018. godine u Čikagu doživeo po jedan poraz u signl i dubl konkurenciji.

Prvog dana Lejver kupa u dnevnom programu na programu su dva meča „Evrope“ protiv „Sveta“ – od 13.00 sastaju se Kasper Rud i Džek Sok, a potom na teren izlaze Stefanos Cicipas i Dijego Švarcman. U večernjem programu će u dublu igrati Federer i Nadal protiv Džeka Soka i Frensisa Tijafoa. Taj okršaj na programu je drugi po redu u večernjem programu, a od 19 sati sastaju se Endi Mari i Aleks de Minor.