Anjelijevu sudbinu u Juventusu rešava rođak 27. maja

Fudbal 23. apr 202123:48 1 komentar
Paolo Rattini/Getty Images

Izlet u osnivanje Superlige već je koštao funkcije Eda Vudvorda u Mančester Junajtedu. Isto veče objavljeno je da će pozicije u Juventusu izgubiti Andrea Anjeli, ali je on ipak ostao. Makar do 27. maja.

Za taj dan zakazan je sastanak deoničara „Exor“ koja kontroliše Juventus. A na čelu „Exor“ je Anjelijev rođak Džon Elkan, inače direktan unuk legendarnog Juventusovog predsednika Đanija Anjelija.

povezano

Sudbina Anjelija krajnje je neizvesna. Jeste da je za vreme njegovog rukovođenja klub došao do devet vezanih titula i posle krize nastale Kalčopolijem učvrstio dominaciju u Italiji, ali ono što se dešava poslednjih bar godinu dana ne ide mu na ruku. Najskoriji je fijasko oko Superlige čiji je idejni arhitekta bio i čiji je potpredsednik trebalo da bude. Sam Juventus bi mogao da trpi konsekvence, a čitava avantura definitivno nije dobro uticala na imidž kluba i to bi moglo da presudi Anjeliju.

Tu su i promašaji na sportskom planu, koji će izvesno dovesti do gubitka titule, a takođe mu mnogi zameraju ozbiljan trošak prilikom dovođenja Kristijana Ronalda. Jer taj dolazak nije rezultirao onim najvažnijim titulom u Ligi šampiona. Prethodno je Anjeli napustio sve funkcije u UEFA koje je držao.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare