Rodriges: Bajern je i veći od Reala

Bundesliga 26. jul 201710:50 > 10:51
Getty Images/Aitor Alcalde

Novi igrač Bajerna iz Minhena Džejms Rodriges izjavio je da je zadvoljan angažmanom u klubu u kome 'stasavaju legende'.

Nedavno je 26-godišnji Rodriges poslat na dvogodišnju pozajmicu iz ‘kraljevskog kluba’ u Minhen za 10 miliona evra, a na leto 2019. bavarski klub imaće pravo da otkupi ugovor Kolumbijca i to za 35,2 miliona evra.

„Bajern Minhen je veliki klub koliko i Real Madrid, ako ne čak i veći. Uvek sam poštovao Bajern i kada sam razmišljao da li da pređem u Minhen, gledao sam sastav i pomislio da ima isto toliko velikih imena koliko i u Real i da je kvalitet identičan“, kazao je Džejms.

Kolumbijac je otkrio i da je njegovoj odluci da zaigra u Bundesligi doprinela i mogućnost ponovne saradnje sa Karlom Anćelotijem.

„Nismo radili zajedno nekoliko poslednjih godina, ali smo bili u kontaktu. Imamo dobru vezu, zanimljivo je raditi sa Karlom i drago mi je što smo ponovo ujedinjeni“, kazao je Džejms i dodao:

„Došao sam u klub sa bogatom istorijom.Pre svega se sećam Olivera Kana, koji je bio jedan od najvećih u istoriji fudbala, koji je uvek želao da pobedi i to je nešto što vezujem i za ovaj klub. Mnogi igrači su postali legende u Minhenu“.

U dresu Bavaraca Rodriges je debitovao u pobedi nad londonskin Čelsijem od 3:2, u meču odigranom u Singapuru.