Ne izdaje klub koji ga je stvorio – sa FCK i u Cvajti

Bundesliga 23. apr 201819:23 > 19:29
Matthias Hangst / Staff

Levi bek nemačkog Kelna Jonas Hektor pokazao je zavidnu lojalnost klubu i produžio ugovor sa nemačkim timom, koji će vrlo izvesno sledeće sezone nastupati u drugom rangu takmičenja, uprkos brojnim ponudama bogatijih timova.

Jonas Hektor koji ima 27 godina, produžio je saradnju sa timom iz zapadne Nemačke do 2023. godine:

Keln me je izveo na put do Bundeslige još od četvrte regionalne lige, ali i nemačke reprezentacije. Veoma sam vezan za klub i zahvalan sam na onome što je učinio za mene, a vrlo se prijatno osećam živeći u tom gradu„, rekao je defanzivac koji je od 2014. godine odigrao 36 utakmica za nemački nacionalni tim.

Mogao bih bez problema da nađem novi tim, ali ne bih se osećao dobro da to učinim. Mnogo smo razgovarali prethodnih dana i imao sam dovoljno vremena da razmislim o svemu. Odluka je za mene jasna – ja pripadam Kelnu i želim da sledeće sezone provedem sa ovim klubom i ovim navijačima.

Keln je tokom skoro čitave sezone u Bundesligi bio na začelju tabele, ali su u pethodnom kolu napravili veliko iznenađenje remiziravši sa Šalkeom.

Beogradska Crvena zvezde je u tekućoj sezoni Lige Evrope odigrala dva meča protiv nemačkog tima i oba puta slavila sa 1:0.