Rumenige: Rekao sam Bastiju da razmisli o Bajernu

Bundesliga 9. mar 201912:09 > 12:10
Getty Image/ Alexander Hassenstein

Direktor minhenskog Bajerna Karl-Hajnc Rumenige voleo bi da Bastijana Švajnštajgera jednog dana vidi u upravi tog kluba.

Bajern je uvek zainteresovan da nekadašnje reprezentativce, kakav je Švajnštajger, po završetku igračke karijere angažuje u Minhenu. Ja bih želeo da ga vidim kod nas u klubu“, kazao je Rumenige, pritom ne istakavši o kojoj se funkciji radi i dodao:

Za mene je jedan od najemotivnijih momenata prošle godine bio onaj kada je Basti posle svoje oproštajne utakmice otrčao počasni krug. Tada sam mislio: Njegovo ponašanje se isplatilo, to što je uvek veoma ozbiljan, korektan i simpatičan“.

63-godišnjak se prisetio Švajštajgerovog meča sa Čikago Fajerom protiv Bajerna u rasprodatoj „Alijanc Areni“.

Održavam kontakt sa Bastijem, često se dopisujemo i telefoniramo. Rekao sam mu da treba da razmisli da li bi povratak u Bajern za njega bila primamljiva opcija“, zaključio je Rumenige.

Švajnštajger je 1998. kao 15-godišnjak stigao u Minhen, a za prvi tim igrao je od 2002. do 2015. godine. Osvojio je brojne titule sa Bavarcima, među njima i Ligu šampiona 2013.

Posle odlaska iz Bajerna, dve godine je proveo u Mančester Junajtedu, da bi 2017. prešao u Čikago Fajer, čije boje od tada brani.