Torgen Azar iz Borusije u Borusiju

Bundesliga 8. apr 201911:10 > 11:15
Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Belgijanac Torgen Azar (26) neće promeniti ime kluba, ali hoće grad, pa će se ovog leta iz Menhengladbaha preseliti u stotinjak kilometara udaljeni Dortmund.

Borusija sa „Signal Iduna Parka” ponudila je 40 miliona evra na ime obeštećenja, što će sigurno zadovoljiti čelnike kluba iz Menhengladbaha, koji će ostvariti višestruku zaradu na belgijskom fudbaleru. Treba znati i to da je madridski Atletiko zainteresovan za mlađeg Edenovog brata, ali je utisak da će „jorgandžije” izgubiti utakmicu sa „milionerima”.

Inače, u prvom delu sezone, Torgan je igrao sjajno, postigao 12 golova i dodao sedam asistencija, ali je kao i ostatak tima popularnih „koltova” u drugom delu posustao, pa je ekipa iz Menhengladbaha sa drugog pala na peto mesto.

Prošle nedelje je napunio 26 godina, a profesionalnu karijeru je počeo u Lansu. Onda ga je Čelsi otkupio u tandemu sa bratom Edenom. Ipak, klub iz Londona ga je pozajmio prvo Varegemu, a potom i Mehengladbahu, koji je 2015. potpisao petogodišnji ugovor s njim, koji ističe u junu 2020. godine.

Na 131 meču za Borusiju, belgijski reprezentativac je postigao 30 golova.