Bajern FFF zbog Ernandeza: Trebalo je da nas poslušate!

Bundesliga 23. okt 201921:32 > 22:45
Alexander Hassenstein/Getty Images

Minhenski Bajern je posle povrede defanzivca Lukasa Ernandeza ponovo kritikovao Fudbalsku federaciju Francuske.

Ernandez se povredio na meču trećeg kola Lige šampiona sa Olimpijakosom, koji su Bavarci dobili 3:2, zbog čega će morati da bude operisan, te će izvesno biti na višenedeljnoj pauzi.

Povezano

Pomalo sam ljut zbog načina na koji se francuska reprezentacija ponela prema čitavoj stvari“, istakao je sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić i dodao:

Naravno da želimo da naši igrači odigraju što je više moguće mečeca. Ali, zaista nam je teško palo to što se povredio. To nije samo zbog ovog poslednjeg meča, već zato što je bio na dugoj pauzi zbog prethodne povrede, a onda je odigrao mnogo utakmica. Ne želim nikoga da krivim, ali trebalo je da se posluša ocena Bajerna“.

Činjenica da je Ernandez na spisku francuske reprezentacije za mečeve protiv Islanda i Turske izazvala je revolt u Minhenu. Bavarci su smatrali da bi njegovo učešće na pomenutim mečevima predstavljalo preveliki rizik budući da mu je koleno, operisano proteklog leta, ponovo zadavalo problema, i o tome su obavestili Federaciju. Iako prvo nisu želeli da ga puste da se priključi nacionalnom timu, Nemci su morali da popuste pred zahtevom Francuza, koji su želeli sami da izvrše pregled i ocene Ernandezovo stanje.

Nekadašnji igrač Atletika se, prema navodima trenera Nika Kovača, zdrav vratio na „Alijanc Arenu“. Ipak, pošto je konstatovana ruptura ligamenta desnog članka, izvesno je da će on van terena provesti oko devet nedelja.