U Bajeru svi pristali na smanjenje plata

Bundesliga 1. apr 202015:37 > 15:44
Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Fudbaleri Bajera, stručni štab i menadžment kluba jednoglasno su pristali na smanjenje plate dok je Bundesliga suspendovana zbog pandemije koronavirusa.

Kapiten tima iz Leverkuzena Lars Bender rekao je da su razgovoru obavljeni prethodnih nedelja, a da je u utorak postignut dogovor. Ne navodi se, međutim, za koliko će plate biti smanjene.

Povezano

Tim je spreman da se odrekne dela svojih primanja da bi pomogao klubu da prevazuđe krizu koju je izazvao koronavirus“, rekao je Bender posle treninga Bajea, na kojem su igrači radili samo u parovima.

Timski treninzi ne mogu da se nastave pre 5. aprili.

Još jednom smo shvatili na praznoj ’Bajareni’ koliko je važno da razne kolege udišu život u ovaj klub i koliko je važan svaki od njih da bismo mi dobili idealne uslove da obavljamo svoj posao“, naglasio je Bender.

Takmičenje u Bundesligi je prekinuto sredinom marta, a Nemačka fudbalska liga je u utorak produžila suspenziju barem do 30. aprila. Takođe je najavljeno da ukoliko bude moguće nastaviti sezonu u narednim nedeljama i mesecima, to će biti bez prisustva gledalaca.