Bild: Svlačionica se založila za Kostin povratak

Bundesliga 6. okt 202022:39 > 22:41
Getty Image/Clive Mason / Staff

Iako po rečima nekadašnjeg predsednika Bajerna Ulija Henesa klub nije bio zadovoljan Daglasom Kostom, Brazilac se posle tri godine vratio u Minhen.

Brzonogi krilni igrač već je od 2015. do 2017. branio boje minhenskog kluba, a ovog puta je došao na pozajmicu do kraja sezone iz Juventusa – bez naknade i bez otkupne klauzule.

Povezano

Henes je u avgustu 2017. izjavio sledeće: „Sa Kostom nije funkcionisalo jer je njega uglavnom samo zanimao novac. Nije nam se dopao njegov karakter“.

S obzirom na takvu ocenu Daglasovog angažmana u bavarskom klubu, njegov povratak iznenađuje. List „Bild“ izvestio je da se svlačionica založila za njegov ponovni dolazak.

Brazilac je po dolasku u Bajern beležio dobre rezultate – u 50 ligaških utakmica upisao je osam golova i 20 asistencija, ali i pored toga nije uspeo da potisne klupske legende Arjena Robena i Franka Riberija. I sada Kosta predstavlja zamensku opciju za krilne igrače Serža Gnabrija, Kingslija Komana i Liroja Sanea, koji je na prinudnoj pauzi zbog povrede kolena.

17-godišnji Džamal Musijala takođe je kandidat za tu poziciju, ali je u prva tri meča dobio ukupno 60 minuta.

To daje treneru mogućnosti da dozira minutažu svakog ponaosob. Daglas poznaje Bajern i sigurno će veoma brzo pronaći svoju igru“, istakao je sportski direktor tog kluba Hasan Salihamidžić.

Činjenica je da Kosta nije bio prva želja Bavaraca, već Kalum Hadson-Odoi iz Čelsija, ali je taj dogovor propao u poslednjem trenutku.

Pored Koste u Minhen su pristigli Buna Sar, Šupo-Motin i Mark Roka.