Augsburg osvojio bodove spasa u Bohumu

Bundesliga 24. apr 202217:31 0 komentara
Guliver via Tim Rehbein/RHR-FOTO Bochum

Augsburg se revanširao Bohumu za poraz u prvom delu sezone, na kraju je ekipa iz Bavarske osvojila sva tri boda, koja su ih znatno približila opstanku u Bundseligi.

Augsburg je došao do važnog trijumfa u Bohumu, slavili su gosti u duelu u kojem su prepustili posed lopte rivalu, ali su znalački koristili sve njihove greške, pre svega u odbrani – 2:0. Na ovaj način Augsburg je došao do sedam bodova više od Štutgarta, ekipe koja je trenutno na poziciji koja vodi u baraž za opstanak. 

Povezano

Već u 15. minutu Han je doveo goste u vođstvo, nagovestivši krajnji ishod, a u 43. minutu poklon jedanaesterac, posle neopreznog starta Soareša rutinski je realizovao najbolji strelac Augsburga, Austrijanac Gregorič.  

Erhan Mašović je treći meč uzastopno presedeo na klupi, gde se ovoga puta našao i Miloš Pantović. Bohum je propustio priliku da eventualnim trijumfom već sada obezbedi opstanak u društvu najboljih, ali bi zaista trebalo da se dogodi čudo u finišu Bundselige pa da se posle jedne sezone vrate u Cvajtu.