Bajern otpočeo pregovore sa selektorom Austrije

Bundesliga 23. apr 202410:19 1 komentar
Picture Alliance via Guliver image

Fudbalski klub Bajern već dva meseca traga za naslednikom Tomasa Tuhela, a sada je otpočeo pregovore sa Ralfom Rangnikom, javlja novinar nemačkog Skaj Sporta Florijan Pletenberg.

Bavarci traže novog šefa stručnog štaba koji bi od leta od Tuhela preuzeo brigu o timu. Zbog toga su započeli pregovore sa Ragnikom koji obavlja funkciju selektora fudbalske reprezentacije Austrije, što znači da bi trebalo mnogo „kockica da se složi“ da bi mogao da potpiše ugovor za bavarskim gigantom, iako je zainteresovan za taj posao.

Pletenberg javlja da je sa Ragnikom kontakt uspostavljen pošto je postalo jasno da su pregovori o povratku Julijana Nagelsmana propali kada je on potpisao novi ugovor sa Fudbalskim savezom Nemačke, a u Bajernu žele što pre da predstave novog trenera.

Ragnikov ugovor sa Fudbalskim savezom Austrije traje do Svetskog prvenstva u fudbalu 2026 godine, ali moguće da se raskine uz odgovarajuće obeštećenje. Ukoliko čelnici bundesligaša uspeju da postignu dogovor sa 65-godišnjim stručnjakom, novac ne bi trebalo da predstavlja problem.

Uz to De Zerbi i Zinedin Zidan su i dlaje kandidati za klupu Bajerna, ako je verovati pisanju tamošnjih medija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare