Bajern počeo da „čerupa“ šampionski tim Leverkuzena

Bundesliga 10. jun 202421:01 3 komentara
Budući saigrači: Hari Kejn i Džonatan Tah na meču Bajer - Bajern Bayern Munich's Harry Kane in action with Bayer Leverkusen's Jonathan Tah Bundesliga - Bayern Munich v Bayer Leverkusen
REUTERS/Angelika Warmuth - Budući saigrači: Hari Kejn i Džonatan Tah na meču Bajer - Bajern

Nemački mediji prenose da je minhenski Bajern postigao dogovor sa fudbalerom šampiona Bundeslige i pobednika DFB kupa Džonatanom Tahom. U prevodu "kad ne možeš da ih pobediš, uzmi im najbolje igrače".

Bliži se EURO 2024!

Na ovoj adresi možete pročitati pravila igre, registrovati tim, napraviti privatnu ligu, pozvati prijatelje da vam se pridruže, a najbolji će osvojiti nagrade. Neka Fantasy igre počnu!

Dobro obavešteni nemački novinar Florijan Pletenberg prvi je objavio da je slavni klub iz Minhena postigao dogovor sa Tahom o ugovoru do 2029. godine.

Džonatan Tah se trenutno sa reprezentacijom Nemačke priprema za predstojeći EURO 2024.

Očekuje se da će Bavarci uskoro otpočeti pregovore sa Bajerom iz Leverkuzena, dok je Tah takođe obavestio direktora Farmaceuta da želi da se pridruži ekipi, koju je od nedavno preuzeo Vensan Kompani.

Džonatan Tah je prethodno imao neuspele pregovore sa klubom iz Leverkuzena oko produžetka ugovora. Kako mu aktuelni ističe 2025. Bajer je osuđen na pregovore sa Bajernom kako ne bi sledećeg leta ostao ostao bez obeštećenja za nemačkog reprezentativca.

Tah ima 28 godina. U Leverkuzenu je od 2015. Prethodno je igrao za Hamburger SV i Fortunu Dizeldorf. Za reprezentaciju Nemačke odigrao je 25 utakmica. Njegova majka je Nemica, a otac iz Obale Slonovače.

Nemački mediji istovremeno prenose da u Bajernu razmatraju mogućnost da angažuju Livaja Kolvila iz Čelsija u slučaju da iz Leverkuzena ne budu želeli da puste Taha u redove konkurenta.

Takođe nije isključeno da ovog leta i Tah i Kolvil potpišu za Bajern.

BONUS VIDEO – Pogledajte gol Taha protiv RB Lajpciga

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare