Koronavirus pokosio Bajern: Pozitivni Kimih i Čupo-Moting

Bundesliga 24. nov 202119:46 > 25. nov 2021 19:48 0 komentara
v.l. 6 Joshua Kimmich, 13 Eric Maxim Choupo-Moting, 29 Kingsley Coman Fussball / Champions League / FC Bayern Muenchen -Abschlusstraining vor dem Spiel gegen Dynamo Kiew / 28.09.2021 / Trainingsgelaende, Saebenerstr. Kimih Bajern Čupo-Moting
FOTO: Mladen Lackovic / LakoPress via Guliver

Nemački mediji javljaju da su fudbaleri Bajerna Džošuma Kimih i Erik Maksim Čupo-Monting pozitivni na koronavirus.

Bajern i korona

Kimih i Čupo-Moting već su bili u samoizolaciji, zajedno sa saigračima Seržom Gnabrijem, Džošuom Kimihom, Džamailom Musijalom i Majklom Kisansom, nakon što su došli u kontakt sa osobom koja je obolela od respiratorne bolesti.

Čelnici Bajerna potvrdili su da su 26-godišnji reprezentativac Nemačke i šest godina stariji Kamerunac takođe bili pozitivni na testu i da će i dalje ostati u karantinu.

„Džošuma Kimih i Erik Maksim Čupo-Moting pozitivni su na COVID-19. Nalaze se u samoizolaciji kod kuće u skladu sa preporukama nadležnih zdravstvenih organa i dobro se osećaju u datim okolnostima„, kaže se u saopštenju Bajerna.

Nemački mediji preneli su prošle nedelje da je Bajern poručio igračima da će im biti ukinuta plata za period koji provedu u karantinu ako nisu u potpunosti vakcinisani.

Kimih je nedavno izjavio da ne želi da primi vakcinu protiv koronavirusa dok se ne sazna više o mogućim dugoročnim efektima. Sad njega i Čupo-Moting čekaju i novčani penali. Procena je da bi Kimih mogao da bude kraći za oko dva miliona evra.