Bild: Igrači ne vole Kovačeve metode, ne mogu da ga prate

Bundesliga 22. sep 20229:42 0 komentara
Cheftrainer Niko Kovac FC Bayern Muenchen DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAG
Guliver image

Volfsburg je bledo otvorio sezonu, osvojio tek pet bodova u sedam odigranih kola, pa se treneru Niku Kovaču već "drma stolica".

Nemački list „Bild“ otkriva da je atmosfera u svlačionici daleko od idealne, i da postoji ozbiljan problem u odnosu trener-igrači.

„Poput slavnog prethodnika Magata ,Kovačev stil karakterišu teški treninzi, distanciranost od igrača i jasne izjave za medije. Ipak, razlika je u tome što je Magata taj stil učinio uspešnim trenerom, dok je Kovač u Volfsburgu krenuo potpuno suprotno. Ta činjenica, u kombinaciji s onom da igrači ne vole njegove metode i to što je Kovačev sukob s glavnom zvezdom Maxom Kruseom i njegovo izbacivanje iz momčadi izazvao haos, doveli su tim u tešku situaciju.”

POVEZANO

Mnogi igrači su pod velikim pritiskom zbog trenerovog „diktatorskog“ pristupa.

„Prema informacijama koje imamo iz svlačionice, Kovačev stil rada nikako ne odgovara igračima. Njegov zapovedni ton i stil, kao i veliki zahtevi koje stavlja pred igrače blokiraju mnoge od njih, pa ne žele i ne mogu pratiti Kovača.

Među sobom pričaju da ih svlačionica i teren od Kovačevog dolaska podsećaju na kasarnu jer njima odjekuju samo trenerova vike i naredbe. ‘Moraš’ mu je omiljena reč, govore. Kovač ima kristalno jasne zamisli i čvrste principe od kojih ne odstupa i želi videti kako ih igrači ispunjavaju na svakoj utakmici  i treningu. O tome nema nikakve rasprave i to ne prestaje govoriti igračima.“