Cvajta: Kil uživao u goleadi, minimalac Paderborna

Philipp Sander Holstein Kiel, 16 gegen Julian Justvan SC Paderborn, No10, Fußball, Männer, SC Paderborn vs Holstein Kiel, 9. Spieltag, Saison 2022/2022 Philipp Sander (Holstein Kiel, 16) gegen Julian Justvan (SC Paderborn, No10), Fußball, Männer, SC Paderborn vs Holstein
Foto Lühn via Guliver image

U prva dva susreta 21. kola druge Bundeslige pobede su zabeležili Holštajn Kil i Paderborn.

U duelu dve ekipe koje se ozbiljno bore za odlazak u viši rang, koje su u ovo kolo ušle sa istim brojem bodova, Paderborn je kod kuće minimalnim rezultatom savladao Kaizerslautern.

Jedini strelac na meču bio je Janis Ojer u 78. minutu. Ovom pobedom Paderborn se probio na treće mesto na tabeli.

Znatno sadržajnije bilo je u Braunšvajgu. U goste je došao Holštajn Kil, koji je pravim blickrigom za osam minuta došao do 2:0. Ris u 14. i Fridjonson u 22. minutu najavili su da će tri boda otići u grad prevashodno poznat po rukometu.

Taj ishod bio je još izvesniji kada je Beker u 48. minutu povisio na 3:0. Međutim, domaćin se vratio do potpuno u igru do 70. minuta. Multaup u 57. i Vibe u 70. minutu smanjili su na 3:2. Ipak, do kraja mreže se nisu tresle i Holštajn Kil je odneo tri velika boda, koja mu daju kakav, takav priključak za Paderbornom.