Hrvatski fudbaler zbog dopinga suspendovan na dve godine

Mario Vušković
Guliver Image

Talentovani hrvatski štoper Mario Vušković suspendovan je na dve godine zbog korišćenja doping sredstava, potvrđeno je u četvrtak. Suspenzija mu ističe 14. novembra 2024.

Dvadesetjednogodišnji defanzivac je 2021. iz Hajduka otišao na dvogodišnju pozajmicu u Hamburg, a nemački klub je kasnije iskoristio opciju i otkupio njegov ugovor.

Cela saga započela 12. novembra prošle godine kada Vušković nije konkurisao za sastav HSV u 17. kolu u pobedi 4:2 protiv Sandhauzena, a razlog je taj što je pao na doping testu. Hrvat je bio pozitivan na eritropoetin (hormon koji reguliše stvaranje eritrocita) i tako je „prekršio antidoping zakon,“ pojasnio je njegov klub.

Nemački savez je odmah protiv njega pokrenuo istragu. Sa nestrpljenjem se očekivao rezultat B uzorka, ali je i on bio pozitivan.

Hrvatski fudbaler je na saslušanju tvrdio da, prema izveštajima „Bilda“, doping doktor Markus Jungblut nije stavio poklopac na čašicu sa uzorkom, odnosno da nije poštovao stroge propise. Takođe je u svoju obranu dodao i loše znanje nemačkog jezika zbog čega nije mogao da razume svoja prava.

Kako bi dokazao nevinost, podvrgnuo se poligrafu u Engleskoj. I prošao.

Hamburg i Vuškovićevi advokati već su potvrdili da će se žaliti na odluku.

Mladi Hrvat je ove sezone u Cvajti odigrao 16 utakmica i postigao je dva gola uz asistenciju.

Hamburg je trenutno treći u drugoj nemačkoj ligi sa tri boda manje od lidera Darmštada i jedan od drugoplasiranog Hajdenhajma.

Komentari (0)

Vidi sve komentare