Kanselo: Ja sam mislio da treba da igram, Pep nije

Bundesliga 23. feb 202312:26 0 komentara
Pep Gvardiola Žoao Kanselo
REUTERS/Phil Noble

Bek Bajerna Žoao Kanselo, prilično se iznenađujuće u januaru našao u Minhenu. On sam otkriva kako je došlo do rastanka njega i Pepa Gvardiole u Mančester Sitiju, iako je delovalo do pre par meseci da je njihova saradnja nikad bolja.

Do mundijalske pauze Kanselo je bio gotovo nezamenjiv šraf u mašineriji Pepa Gvardiola. Ipak, posle Svetskog prvenstva u Kataru sve se promenilo. Portugalac gotovo uopšte više nije dobijao šansu i kao posledica toga usledio je odlazak na pozajmicu u minhenski Bajern.

povezano

– Posle Svetskog kupa svidelo mu se ono što su Riko (Luis) i Nejtan (Ake) pokazivali na mestu na kojem sam ja igrao. Ali ja mislim da igrač uvek treba da bude malo sebičan. Svaki igrač želi da se oseća važnim, želi da igra i svako ko kaže drugačije laže. Takmičar poput mene, koji želi da osvaja titule, uvek želi da igra. Na kraju, ja sam smatrao da zaslužujem da igram, a on nije tako mislio – rekao je Kanselo.

Ističe da je bilo razgovora, ali ne i teških reči.

– Razgovarali smo o tome i obojica smo zaključili da treba da izađem na tržište. Ukazala mi se prilika koju nisam mogao da odbijem. Da Siti to nije želeo, ne bi me pustio, jer imam ugovor. Ja sam profesionalac, uvek sam davao sve za klub u kojem sam u tom trenutku. Imam težak karakter, ali uvek sam poštovao saigrače i trenera.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!