Keln ne može da dovodi igrače u naredna dva prelazna roka

Guliver

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zabranila je fudbalskom klubu Keln da dovodi igrače u sledeća dva prelazna roka, zbog kršenja pravila prilikom potpisivanja ugovora sa mladim slovenačkim napadačem.

Keln je u saopštenju objavljenom prošle noći naveo da je optužen za podsticanje Jake Čubera Potočnika da raskine ugovor sa Olimpijom iz Ljubljane.

FIFA je Keln kaznila sa 51.750 evra, dok je 17-godišnji fudbaler suspendovan na četiri meseca. Keln je najavio žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

Nemački klub tvrdi da je Potočnik napustio Olimpiju zbog „kršenja ugovora“ i navodi da ima dokaze da ga nisu podsticali na odlazak.

Potočnik se smatra jednim od najboljih mladih igrača u nemačkom klupskom fudbalu. Za Keln je ove sezone postigao 13 golova na isto toliko utakmica u ligi do 19 godina, a takođe je igrao za reprezentaciju Slovenije u toj uzrasnoj kategoriji.

FIFA je 2019. godine kaznila Čelsi zbog kršenja pravila u vezi sa mladim fudbalerima, dok je Marsej u žalbenom postupku zbog slične zabrane.