Kimih objasnio zašto se nije vakcinisao protiv koronavirusa

Bundesliga 24. okt 202113:53 > 14:01 6 komentara
Džošua Kimih Bajern Joshua KIMMICH (FC Bayern Munich), gesture, skeptical, action, half figure, half figure Soccer 1. Bundesliga season 2021/2022
Frank Hoermann / SVEN SIMON/picture-alliance/dpa/AP Images

Reprezentativac Nemačke i fudbaler Bajerna iz Minhena Džošua Kimih (26) objasnio je svoje razloge zbog kojih još nije dobio vakcinu protiv koronavirusa.

Kimih je odigrao ceo meč u subotu protiv Hofenhajma, koji je njegov tim dobio sa 4:0, ali na klupi drugi put zaredom nije bilo trenera Julijana Nagelsmana. Mladi stručnjak je nedavno dobio pozitivan test na koronavirus iako je vakcinisan protiv Kovida-19.

Kimih kaže da se ne protivi mogućnosti da se vakciniše u nekoj fazi, ali želi da sačeka da se sprovedu dalja istraživanja.

Svestan sam svoje odgovornosti. Ipak, samo želim da zbog sebe još sačekam kada su u pitanju dugoročne studije o vakcini„, rekao je Džošua Kimih za nemačke medije i dodao:

Naravno da se pridržavam higijenskih mera. Takođe, mi nevakcinisani igrači u klubu testiramo se na svaka dva-tri dana. Nisam do sada ni na koji način poricao koronu ili bio protivnik vakcinacije. Ne kažem kategorički da se uopšte neću vakcinisati. Radi se samo o činjenici da me još uvek brine nekoliko stvari. Zbog toga je vrlo moguće da ću u budućnosti biti vakcinisan.“

Zanimljivo je da je nemački reprezentativac, iako se nije vakcinisao, zajedno sa saigračem iz Bajerna Leonom Goreckom pokrenuo inicijativu ‘VeKickCorona’ sa ciljem da pomogne onima koji su pogođenim Kodivom-19.

Dajemo podršku dobrotvornim i neprofitnim institucijama koje podržavaju ljude kojima je to potrebno zbog korone. Novac smo donirali i Unicef-u, koji onda vakcine stavlja na raspolaganje. Poenta je da postoje zemlje koje nemaju pristup vakcini. Mislim da svako treba da donese odluku za sebe„, kazao je Džošua Kimih.

Komentari (6)

Vidi sve komentare