Kostić ekskluzivno za SK: Inspirišu me velika imena

Bundesliga 17. apr 202212:25 > 13:29 0 komentara
Filip Kostić
AP Photo/Joan Monfort/via Guliver

Smenjuju se dani, tutnje događaji, promiče istorija pored nas... Partija karijere Filipa Kostića, na Kamp nou, i dva dana kasnije, odzvanja u pričama ljubitelja fudbala od Kelebije i Šare. Srpskom reprezentativcu, 14. aprilskog dana 2022, poklonila se Evropa – dva gola i asistencija u pobedi nad velikom Barsom (3:1), promovisali su Kostića u najtraženiju fudbalsku ličnost na prostorima širim od Nemačke, Španije i Srbije.

Ekspresan povratak u Frankfurt, dah euforije u gradu na Majni, redovni treninzi i povratak Bundesligi, nisu ostavili ni milimetar prostora za uživanje u aktuelnom trenutku. Koristio je Filip Kostić svaki slobodan sekund da spakuje utiske u memoarske foldere i barem sa sobom razbori, svestan veličine sopstvenog majstorstva.

Remek-delo Filipa Kostića

#related-news_1

Prvi put, ekskluzivno za Sport klub, junak nezaboravne noći iz Barselone, javno razmišlja o remek-delu. Priči, čiji vrhunac u ovom trenutku niko ne vidi.

„Velika pobeda! Najveća u novijoj istoriji kluba i žalim što nemam, barem malo vremena, da uživam u trijumfu nad Barselonom. Nema odmora, bundesligaška nedelja vodi Ajntraht na duel sa Unionom. Smenjuju se dani, naš fokus u ovom trenutku usmeren je ka šampionatu…“, očigledan je i danas prisutan ponos u Kostićevim fudbalskim paralelama, između monumentalnog dela i nadolazećih obaveza.

Rekao je dan posle utakmice – „ovo je moja partija karijere“. A, šta je u biti monumentalnog učinka na Barsinom Kamp nou. Trenutak inspiracije, kontinuitet karijere, ili…?

„Inspirišu me veliki protivnici, zvučne ekipe. Uvek imam motiv više u utakmicama sa jakim rivalima.“

Ne misli Filip Kostić dugo da se naslađuje danima prošlim.

„Nadam se da će biti još utakmica za priču. Ima vremena…“

Filip Kostić
REUTERS/Albert Gea

Fudbalska idila „tuče“ Frankfurt. Iza svakog ćoška vrebaju navijači, željni razgovora o podvigu Ajntrahta. Nemci su Kataloniju ostavili u čudu – održali čas navijanja i raspirilli raspravu na temu odakle gostima podrška armije pristalica u srcu Barselone.

„Čini mi se da smo uživali podršku i više od 30.000 pristalica. Naši navijači dogovorili su se da obuku bele majice. Cela Barselona bila je u bojama Ajntrahta. Fantastično! Odjekivale su pesme našeg kluba od ranog jutra. Kao da smo igrali u Frankfurtu. Neopisiv osećaj, bez podrške navijača ne bismo uspeli, u to sam siguran.“

Posle svega, ništa više neće biti isto u karijeri Filipa Kostića. Razvojni put svakog velikog fudbalera ima vododelnice, raskršća kopernikanskih obrta. Barselona i 14. aprilski dan 2022. neizbrisivi su trag u beskraju razvojnog puta srpskog reprezentativca. Koji je naredni korak Filipa Kostića?

„Videćemo na leto. Za sada, fokusiran sam na naredne protivnike. Ima vremena, nigde u ovom trenutku ne žurim…“, ostavio je tri tačke na kraju Filip Kostić.

Momak o kojem se godinama priča u superlativima. Spreman za najviše domete, već smešten na lansirnu rampu fudbalske Evrope… Zasluženo!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!