Murinjo uči novi jezik, svi to povezuju sa jednim klubom

Bundesliga 12. feb 202412:20 1 komentar
Jose Mourinho
REUTERS/AP Photo/Rui Vieira, File

Posle rastanka sa Romom Žoze Murinjo rešio je da ne bude dokon, već je počeo da izučava redak jezik koji ne govori - nemački. Naravno, odmah su krenule spekulacije da to radi zbog jednog kluba, Bajerna.

Portugalski trener važi za poliglotu i za najobrazovanijeg čoveka u svetu fudbala. On je fakultet završio kao student generacije, pa se tek kasnije posvetio fudbalu.

Još od najranije mladosti je krenuo sa izučavanjem stranih jezika, pa ih tako danas govori čak pet, a kako stvari stoji uskoro će progovoriti još jedan – nemački. On je i ranije isticao da mu je oduvek bila želja da nauči i taj jezik, ali da se nije ukazala prilika.

Sada očigledno ima slobodonog vremena za učenje, ali odmah su krenule spekulacije da to nije tek tako, već da se sprema za svoj novi trenerski angažman u Bajernu iz Minhena.

Nemački mediji pišu da ukoliko ove sezone ne osvoji titulu sa bavarskim gigantom Tomas Tuhel može slobodno da pakuje kofere, što znači da će funkcija trenera ostati upražnjena, a to se savršeno uklapa u ovu priču o Murinjovom dolasku.

Žoze je do sada radio u Portugaliji, Engleskoj, Španiji i Italiji, tako da bi dolazak u Nemačku i preuzimanje Bajernovog tima bio novi izazov za njega.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare