Novi slučaj u Bundesligi: Igrač Herte boluje od raka

Bundesliga 22. sep 202218:11 0 komentara
Žan-Pol Boetijus
Photo by Christian Kaspar-Bartke/Getty Images

Fudbaleru Herte Žan-Polu Boetijusu dijagnostikovan je kancer testisa, potvrdio je nemački klub. Holanđanin će zbog toga biti van terena u narednom periodu.

Boetijus je za tumor saznao tokom redovnih medicinskih pregleda u sredu, pa će krajem nedelje biti podvrgnut hirurškom zahvatu. Ovo je drugi takav slučaj u kratkom periodu u Bundesligi, posle napadača Borusije Dormtund Sebastijana Alea – kojem je tumor oktriven polovinom jula.

Povezano

„Boetijusu je diganostikovan kancer testisa prilikom izvršenja redovnih uroloških testova u sredu i neće biti na raspolaganju ekipi do daljeg. Klub će obaveštavati javnost o oporavku Žan-Pola. Do tada, molimo za poštovanje njegove privatnosti. Svi u Herti žele Boetijusu najbolji i najbrži mogući oporavak“, stoji u saopštenju kluba iz nemačke prestonice.

Sportski direktor Herte Fredi Bobić rekao je da će klub u potpunosti podržati Holanđanina, koliko god trajao njegov oporavak.

„Ma koliko da nam je bilo teško kada smo čuli dijagnozu, nadamo se da će Žan-Pol moći da se oporavi i vrati fudbalu što pre moguće. Imaće našu beskompromisnu podršku tokom oporavka. Herta je kao porodica, želimo mu sve najbolje.“

Vezista je Hertu pojačao u letnjem prelaznom roku, pošto mu je krajem prethodne sezone istekao ugovor sa Majncom. Sa berlinskim klubom je potpisao trogodišnju saradnju, a na startu sezone je igrao na šest od sedam mečeva.

Herta se nalazi na 13. mestu sa šest bodova iz prvih sedam utakmica. Drugog oktobra dočekuje Bohum, koji zauzima poslednju poziciju sa samo jednim bodom.