Rumenige: Nemam dilemu ko je najbolji napadač na svetu

Bundesliga 31. okt 202112:17 1 komentar
Getty Images/Alexandra Beier

Legenda Bajerna Karl Hajnc Rumenige u kolumni koju piše za Bild otkrio je da nema dilemu ko je najbolji napadač na svetu.

„Želeo bih da istaknem da na moj stav ne utiče činjenica da je jedan od njih dvojice povređen, ili što se drugom nedavno dogodio težak poraz i ispadanje iz kupa. To bi bilo nepravedno za obojicu. Dakle, kada me pitaju ko je bolji napadača – Robert Levandovski ili Erling Holanda – moj brzi odgovor glasi: Levandovski“, napisao je Rumenige, pa potom obrazložio svoj stav:

„Za nekoliko godina Holand bi mogao da ima prednost pre svega zbog svojih godina, ali trenutno je Levandovski broj jedan. On je savršen centarfor, posebno za Bajern. Zato što Bajern teži da ima posed, želi da dominira, a u takvom načinu igre potrebno je da imate igrače koji brzo misle i donose brza rešenja. To je ono što Levandovskog čini tako bitnim za naš klub. Njemu ne treba nikakav prostor, njegova najveća snaga je to što se sjajno snalazi u šesnaestercu, u gužvi. Brz je, dobar na lopti, ima odličnu tehniku i neverovatan procenat uspešnosti . Često veći i od Gerda Milera. Nema trenutno igrača kao što je Leva. To nije čak ni Kristijano Ronaldo. I ne samo da Robert postiže golove, on pomaže i u organizovanju igre. To je ono što ga izdvaja od svih ostalih.

 

Robert Lewandowski
Pool via REUTERS/Christof Stache

 

Holand je s druge strane potpuno drugačiji tip igrača. On „živi“ od svoje snage, brzine i nenormalne ambicije. Ako ne postigne gol, za njega je taj dan propao. Takav mentalitet mu koristi i sjajan je u kombinaciji sa njegovim navedenim kvalitetima“, napisao je između ostalog Rumenige.

Matthias Hangst/Getty Images

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare