Šalke razmatra saradnju sa Gaspromom i šalje poruke mira

Lars Baron Getty Images

Nakon intervencije Rusije u Ukrajini na celu situaciju ravnodušni nisu ostali ni u Šalkeu pa je najavljeno preipitivanje dugogodišnje sponzorske saradnje sa Gaspromom.

„Šalke će pratiti dalji razvoj događaja, ocenjivati ga i snažno apelovati na mir kako bismo zaštitili one koji su pogodjeni krizom“, navodeno je u saopštenju nemačkog kluba.

Ruska naftna kompanija Gasprom je sponzor Šalkea još od 2007. godine.

Povezano

Šalke je naveo da je nemačka podružnica Gasproma „pouzdan partner“ već 15 godina, a istovremeno i snabdevač gasom u Nemačkoj.

„Odgovorni za klub su u stalnom dijalogu sa dugogodišnjim glavnim sponzorom“, naveo je Šalke i istakao da je klub bez sumnje posvećen miru i mirnom suživotu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin u ponedeljak je priznao nezavisnost Donjecka i Luganska, proruskih separatističkih teritorija u istočnoj Ukrajini i naredio ruskoj vojsci da „čuva mir“ na tim teritorijama.

Dešavanja u Ukrajini pokrenula su i lavinu pitanja o tome da li će Sankt Peterburg biti domaćin finalu Lige šampiona u maju, ali UEFA i dalje razmatra novonastalu situaciju. Svetska košarkaška federacija zbog bezbednosnih razloga odložila je kvalifikacionu utakmicu između Ukrajine i Španije.