Ups: Tuhel pozvan u prostorije kluba na neprijatan razgovor

Tomas Tuhel
Ralf Rottmann/Guliver

Prošlo je samo 180 dana od kada je (neočekivano) dobio posao u Bajernu iz Minhena, a Tomas Tuhel već je morao da se pojavi u hladnim prostorijama članova borda gde mu je "očitana bukvica".

VIŠE O BUNDESLIGI:

„Bild“ piše da je tokom pauze za EURO kvalifikacije trener šampiona Nemačke pozvan na sastanak na kom su prisustvovali još klupski „oci“ Uli Henes, Herbert Hajner, Karl-Hajnc Rumenige i Jan-Kristijan Drisen, tokom kog je Tuhel upozoren da obrati pažnju na ponašanje u budućem periodu.

„Packa“ se odnosila na njegove sve češće i sve žešće javne kritike na račun pretpostavljenih u Bajernu. Tuhelu je rečeno da „spusti loptu“ i da bude manje emotivan i negativan kada govori o klubu pred medijima.

Ne može se reći da Bajern smenjuje trenere kao na traci, ali činjenica je da se od 2004. i odlaska Otmara Hicfelda samo jedan trener – Pep Gvardiola – zadržao duže od 100 utakmica na klupi „večitog“ šampiona Nemačke (102). Štaviše, samo dvojica su „prebacila“ granicu od 60 mečeva – Lj Van Gal (63) i Jup Hajnkes (68). „Letelo je perje“ i kada su direktori u pitanju, pa su tako prvi operativci kluba Hasan Salihamidžić i Oliver Kan dobili otkaze jutro posle odbranjene titule prvaka Nemačke prošle sezone.

Takođe, predočeno mu je da „pojedini igrači“ nisu zadovoljni tretmanom koji imaju kod trenera i naročito kritikama koje trpe u Tuhelovim javnim nastupima.

Nasledniku novog selektora Nemačke Julijana Nagelsmana, koji je Bavarsku napustio nakon sage o „krtici u klubu“, savetovano je da se posveti radu s ekipom i da od Bajerna u što kraćem roku napravi nemilosrdan tim.

Između ostalog, Tuhel se požalio da zbog uticaja koji pojedini direktori imaju u klubu i naročito na igrače, on nije u poziciji da nametne svoj stil igre. Bajern je ove sezone i dalje neporažen, ali nije ubedljiv.

BONUS VIDEO