Velika pobeda fudbalskih navijača u Nemačkoj!

Bundesliga 21. feb 202417:59 2 komentara

Uporni protesti i prekidi utakmica prve i druge Bundeslige urodili su plodom. Nemačka fudbalska liga (DFL) saopštila da je propao dogovor o stranim investitorima.

Povezane vesti

Nakon višenedeljnih protesta navijača u Bundesligi i 2. Bundesligi, DFL je danas objavio saopštenje u kojem se navodi da više neće nastaviti pregovore o sporazumu.

Neće biti daljeg glasanja o ovom pitanju.

Sporazum je prvobitno usvojen u decembru 2023. godine, a DFL navodi da su rezultati glasanja i dalje pravno obavezujući. Međutim, zbog problema oko glasanja Hanovera 96, nekoliko klubova je nedavno pozvalo na novo glasanje, a DFL je odbio takav predlog.

Navijači su bili nezadovoljni zbog odluke regulatornog tela nemačkog fudbala (DFL) da pristane na saradnju sa eksternim investitorima u oblasti marketinga zarad maksimizacije profita.

Prvobitni dogovor je bio da se dozvoli investitorima u Bundesligu da pomognu marketing lige na međunarodnom nivou. Neke od ‘pogodnosti’ ugovora bile su platforma za strimovanje fokusirana na Bundesligu i više novca za klubove za putovanje u inostranstvo.

Sada, sa preokretom u DFL-u, vidi se kolika je moć navijača i pravilo 50+1 u nemačkom fudbalu. Uporni protesti i prekidi utakmica doneli su rezultat. Velika pobeda za fudbalske navijače širom Nemačke. Svaka čast!

Guliver
Navijači Union Berlina
Maja Hitij/Getty Images

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare