"'Sveti Nikola' nije za Ligu šampiona"

Champions League 11. sep 201816:41 > 16:43
Giuseppe Bellini/Getty Images

Gradonačelnik Napulja Luiđi de Magistris izjavio je da mu je nezamisliva pomisao da bi Napoli svoje utakmice u Ligi šampiona mogao da igra u Bariju, čiji gradonačelnik je rekao da stadion „Sveti Nikola“ ne odgovara kriterijumima Evropske fudbalske unije.

Prvi čovek Napolija Aurelio de Laurentis je već neko vreme u otvorenom ratu sa čelnicima grada oko stadiona „Sao Paolo“, a izjavio je da je podneo zahtev da se utakmice Lige šampiona igraju u Bariju.

Razdaljina između dva grada je veća od 250 kilometara, ali se oba kluba nalaze u De Laurentisovom posedu, a on je čak najavio da će platiti put navijačima.

Povezano

Evropska fudbalska unija je objavila da nije dobila nikakav zahtev, a gradonačelnici oba grada su doveli u pitanje predlog predsednika Napolija.

Neću pričati o De Laurentisu“, rekao je De Magistris, „Nezamislivo je da Napoli ne igra na ‚San Paolu‘, tako da se to neće nikada desiti. To je samo mašta, Napoli će igrati na ‚San Paolu‘“.

Gradonačelnik Barija Antonio Dekaro izabrao je De Laurentisa za vođu reformiranog tima u njegovom gradu, ali se ni njemu ne sviđa ideja.

Ne znam ništa o De Laurentisovoj želji da se utakmice Lige šampiona igraju u Bariju. Navikao sam da je nepredvidiv. Mislim da tim treba da igra na svom stadionu, pred svojim navijačima. Timovi moraju da igraju u svojim gradovima, ali, između ostalog, mislim da ‚Sveti Nikola‘ nije po UEFA standardima, pošto imamo problema sa strujom“, istakao je Dekaro.

Fudbalerima Napolija će protivnici u grupnoj fazi Lige šampiona biti Crvena zvezda, Liverpul i Pari Sen Žermen, a prvu utakmicu igraju u Beogradu narednog utorka.