Klop u BG: O Šaćiriju, navijačima Zvezde i psovkama

Mark Robinson/Getty Images

Menadžer Liverpula Jirgen Klop održao je konferenciju za medije na stadionu "Rajko Mitić" pred utakmicu četvrtog kola Lige šampiona protiv Crvene zvezde.

Prvo pitanje nemačkom stručnjaku je postavljeno u vezi sa ofanzivcem Džerdanom Šaćirijem, kojeg Redsi nisu poveli u Beograd, kako ne bi došlo do nepotrebnog skretanja pažnje i mogućih tenzija sa političkom i nacionalističkom konotacijom.

„Mnogo puta sam donosio odluku o sastavu tima i igrači je prihvataju. Na našem sajtu stoji saopštenje koje svako može da pročita. Ovde smo došli da igramo fudbal i na to želimo da se fokusiramo“, rekao je Klop

Liverpul je u prethodnom kolu na „Enfildu“ kao domaćin savladao Zvezdu (4:0), ali će sada atmosfera za Redse biti drugačija.

„Zvezda je kombinacija atmosfere i fudbala koji igra. Na Enfildu smo bili zaista dobri, da smo odigrali slabije oni bi bili u meču. Mi smo iz Liverpula tako da znamo koliko je atmosfera bitna. Moramo da igramo naš fudbal. Spremni smo. Prošle sezone smo igrali na visokom nivou u LŠ i znamo šta možemo. Biće sjajna atmosfera. Ne bojimo se toga. Sutra imamo novu šansu za bodove, ali to neće biti presudno. Posle sledi Pariz, pa Napoli. Ne treba da sebi dodajemo nepotreban pritisak“, dodao je Nemac. 

Klop je upitan i gde je doživeo najvreliju atmosferu na tribinama. 

„Mislim da je to bilo u Sevilji. Tamo sam bio sa Dortmundom, nije bilo prijatno. Takođe sam igrao i sa Majncom i nije bilo lepo“.

Menadžer Liverpula je još jednom morao da se vrati na „slučaj Šaćiri“. 

„Posao novinara, kao i naš, jeste da na ovo gledamo kao fudbal. Politika uvek ima veliki uticaj, u celom svetu. Ali, opet ponavljam, ovde smo samo zbog fudbala“.

Klop je govorio i o srpskom stručnjaku Željku Buvaču, koji mu je bio nerazdvojan saradnik do aprila 2018. godine.

„Nismo pričali pre ove utakmice. Naučio sam neke srpske reči od njega, trenirao sam i neke srpske igrače, znam psovke, ali ne bih sada govorio o tome“, rekao je Klop. 

Jirgen Klop je rekao i da je vezista iz Gvineje Nabi Keita spreman, ali da još uvek ne zna da li će ga poslati na teren. 

Na konferenciji je govorio i defanzivac Liverpula Endi Robertson. 

„Očekujemo tešku utakmicu. Želimo da osvojimo tri boda. Ako pobedimo, biće nam lakše u poslednje dve utakmice u grupi. Učinićemo sve da do toga dođe. Na Enfildu smo bili bolji. Sutra će biti drugačije. Videli smo kako je Napoli igrao ovde. Zvezdi je lakše da igra ovde. Ima vatrene navijače. Neće nam biti lako. Ali fokusiramo se samo na fudbal, a ne na publiku“, rekao je Robertson.