Milojević: Ponovo bih želeo istu grupu

Srdjan Stevanovic/Getty Images

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević čestitao je svojim igračima na prikazanoj igri u duelu sa Pari Sen Žermenom, uprkos porazu u poslednjem kolu Lige šampiona.

‚Sveci‘ su sa 4:1 slavili na gostovanju na prepunom stadionu „Rajko Mitić“, pa su se ‚crveno-beli‘ od prvog učešća u elitnom takmičenju posle 27 godina oprostili sa četiri boda.

Povezano

Čestitam igračima, iako rezultat nije bio dobar po nas. Želeli smo drugačiji odnos od starta, da budemo hrabriji, da imamo posed, ali nismo uspevali u tome. Olako smo gubili lopte. Posle sam objasnio igračima šta treba da se radi, vratili se u igru na 2:1, ubacili dva sveža igrača i rizikovali. Nažalost, primili smo taj treći gol i više nije bilo šanse za povratak“, rekao je Milojević, „Nije nam prijatno zbog poraza, ali tako je. Pari Sen Žermen je svuda jak. Ako ih napadnete, otvorićete prostor brzim igračima. Ako im, opet, date posed onda imate problem jer vas potroše do kraja. Imali smo period dobre igre, ali je treći primljen gol sasekao sve. Voleo bih da ga nismo primili, bilo bi zanimljivije, ali dobro. To je fudbal“.

Zahvaljujući trijumfu, Parižani su obezbedili prvo mesto u grupi C, ispred Liverpula, koji je savladao Napoli 1:0. Zvezda je tako završila sezonu u Evropi.

Dugo nismo bili na velikoj sceni, to je bilo primetno, najmanja greška se plaća. U domaćem prvenstvu vas za to ne kazne, ali ovde je drugačije. Sve u svemu, odigrali smo prelepe tri utakmice. Beograd i Srbija su se predstavili u pravom svetlu. Ponosan sam. Hvala mojim igračima. Ovakvo iskustvo treba doživeti“, naglasio je Milojević.

Zvezda je po mišljenju mnogih igrala u ‚grupi smrti‘ – pobedila je Liverpul i igrala nerešeno sa Napolijem, a na pitanje od koje je ekipe njegov tim najviše naučio, Milojević je odgovorio:

Ponovo bih želeo istu grupu! Igrati protiv ovakvih timova je privilegija. Sve tri ekipe su različite i dobre na svoj način. Toliko su dobre da bi imali malo vremena da kažemo sve o njima. To su ekipe formirane za osvajanje Lige šampiona. Da je do mene svaka od njih bi igrala u osmini finala. Za nas je važno da smo posle svakog meča izlazili zreliji, bolji. Ovakve rivale treba doživeti, igrati sa njima“.

Trener ‚crveno-belih‘ naglasio je da su utakmice sa Pari Sen Žermenom, Liverpulom i Napolijem velika škola za njegove igrače.

Ako želite da učite, morate da učite od boljih. Sve tri ekipe su na vrhunskom nivou. Proces je bolan, niko ne voli da gubi, ali to je proces iz kojeg morate izvući korist. Naše prvenstvo je drugačije, mi smo jedina ekipa koja je dominanta u domaćoj ligi, a u Ligi šampiona moramo da igramo drugačije. Ako želite da napredujete, onda su ovakvi mečevi blago. Sad nam je svima jasno zašto njihovi igrači vrede toliko koliko vrede. Generalno, ceo klub je doživeo jedno veliko iskustvo i nadam se da ćemo iz ovoga svi izaći bolji“, naglasio je Milojević.

Milojević naglašava da je i on mnogo toga naučio od svog prvog učešća u Ligi šampiona.

Analitika, priprema mečeva, rivala… Sve mi je to značilo mnogo. Možete da napišete recept, ali kako će on delovati? Tendencija fudbala je ovo što ove ekipe igraju. U tom smeru se ide. U prelivanju sistema. Za sve nas u stručnom štabu to znači mnogo“, zaključio je Milojević.