Giljen za SK: Svi smo junaci, idemo dalje…

Champions League 18. jul 201913:34 > 13:38
Foto: FK Sutjeska

Mnogi su sumnjičavo vrteli glavama kada su fudbaleri Sutjeske naglasili da se ne plaše Slovana, da će se boriti do poslednjih atoma snage, sa ciljem da stignu do drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Broj onih koji su verovali da aktuelni šampion može do podviga porastao je posle odlične i hrabre partije u Bratislavi. Borili su se puleni Nikole Rakojevića od prvog do poslednjeg minuta, verovali da mogu do pozitivnog rezultata i on je stigao u zaustavnom vremenu, u režiji Damira Piksija Kojaševića, koji je krunisao odličnu igru kompletnog tima.

Usledio je revanš u kojem je Sutjeska ponovo hrabro izašla na megdan Slovanu. Grdno su pogrešili oni koji su pomislili da će Nikšićani braniti 1:1 iz prvog meča. Sutjeska je odlučila da se nadigrava sa finansijski daleko moćnijim rivalom, a nagrada za hrabrost je stigla u vidu novog gola u zaustavnom vremenu, ovoga puta u režiji Aleksandra Šofranca, a zatim i u velikom trijumfu na penal ruletu.

Ipak, ako bi se birao junak dvomeča sa Slovanom, mada je u kolektivnim sportovima to nezahvalno, takva uloga pripala bi kapitenu i golmanu Vladanu Giljenu. Branio je maestralno u Bratislavi, isto tako u Nikšiću. Otklonio je mnogo opasnih situacija ispred svog gola, ali je i pored toga dva puta vadio loptu iz mreže. U oba meča strelac je bio ubojiti Slovenac Andraž Šporar.

Povezano

Giljen je odlučio da se revanšira. U penal ruletu, kada je na stadionu bio potpuni muk uoči penala, koji je trebalo da izvede pomenuti Šporar, kapiten Nikšićana je panterskom intervencijom uspeo da dobije duel sa velikim rivalom i izazove erupciju oduševljenja među ljubiteljima fudbala u Crnoj Gori.

Nisam junak ja. Ovo je uspeh svih igrača, kompletnog tima. Zaslužili smo ovo, igrali hrabro, nismo se predavali do kraja, znali smo da možemo. Istina, sreća nas je pogledala, ali smo je zaslužili. Sreća prati hrabre, zar ne”, rekao je Vladan Giljen za Sport Klub i nastavio:

Znao sam gde će da šutira Šporar i pogodio stranu, na osnovu analize njegovih penala”.

Evropska bajka se nastavlja. Već u utorak 23. jula u Nikšić dolazi APOEL sa Kipra.

Idemo dalje, slavili smo jednu noć, a već od danas se okrećemo Kipranima. Novi meč je brzo, već u utorak. Igramo na našem terenu, pred našim navijačima, koji su nam protiv Slovana dali ogroman vetar u leđa. Daćemo sve od sebe, borićemo se od prvog do poslednjeg minuta kao i protiv tima iz Bratislave. Da li možemo da slavimo i protiv Kiprana? Možemo, zašto da ne? Pokazali smo da ništa nije nemoguće”.

Prvi meč protiv APOEL-a igra se 23. jula u Nikšiću, a revanš je sedam dana kasnije u Nikoziji.