Čelsi nikada gori na Stamford Bridžu

Bryn Lennon/Getty Images

Ne tako davno Čelsi pod Žozeom Murinjom postavljao je rekordne nizove bez poraza na svom terenu. Ta vremena danas deluju kao davna prošlost, što je pokazao i meč protiv Bajerna u osmini finala Lige šampiona.

Poraz od Bajerna na Stamford Bridžu 3:0 u prvom meču osmine finala lige šampiona je već osmi u svim takmičenjima na domaćem terenu i to je najgori rezultat kluba još od sezone 1985/86. Svestan je i Frenk Lampard da je sve to loše izgledalo protiv Bajerna.

Teška lekcija. Naša predstava je bila loša i ponekad morate da budete brutalno iskreni. Oni su nas nadigrali u svakom pogledu i prilično otreznili. Da li smo mogli više? Pokazali su nivo ekipe koja se svake godine takmiči za trofeje u Bundesligi i Ligi šampiona. Razočaran sam jer nismo mogli da učinimo više protiv njih. Moramo da spustimo glavu i nastavimo da radimo kako bismo došli do nivoa na kojem želimo da budemo – rekao je Lampard.

Povezano

Ipak, istakao je da tim ima za šta da se bori u Minhenu.

Uvek ćemo igrati sa ponosom i nikada ne smete da kažete da su vam vrata zatvorena. Naši navijači to ne bi prihvatili, a ni ja to nje bih učinio. Mene zabrinjava šira slika ovoga, odnosno koliko brzo možemo da se opravimo za vikend i meč u Premijer ligi. Borimo se da budemo među četiri najmbolje, jer želimo da gradimo tim na leto. Prvo moramo da idemo u Minhen i budemo ponosni.

S obzirom na ovaj negativni saldo može se reći da tim više deluju nestvarno Čelsijevi rezultati ove sezone. Ekipa Frenka Lamparda i dalje je među četiri u Premijer ligi, a ekipa je još u konkurenciji i za trofej u FA kupu.