Sari: Igrači ne razumeju osnove igre, sve rade suprotno

Paolo Bruno/Getty Images

Trener Juventusa Mauricio Sari kaže da je sporo kretanje lopte glavni razlog poraza njegovog tima od Liona.

Stara dama je sa 1:0 izgubila u Francuskoj, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Teško je objasniti zašto, ali u prvom poluvremenu smo previše sporo prenosili loptu. Prirodno je da je protivnik to uspeo da iskoristi, pritisne nas i dođe do vodećeg gola. Nedostajalo nam je odlučnosti i agresije tokom napada, ali i sreće, jer smo primili gol u trenutku kada se De Lihtu ukazivala pomoć„, rekao je Sari.

Povezano

Lion je do trijumfa stigao golom Tusara u 31. minutu. Juve je u nastavku bio nešto konkretniji, ali je na kraju uputio samo jedan udarac u okvir gola protivnika.

Ne znam zašto ne mogu da naterem igrače da razumeju važnost brze predaje lopte. To je osnovno. Nastavićemo da radimo na tome i pre ili kasnije ovaj kocept će im ući u glavu. Nastaviću da im pričam. Juče smo imali trening, lopta se kretala dvostruko brže nego večeras. To je suprotno od onoga što želimo da radimo„, istakao je Italijan i dodao:

U poslednje vreme previše stvari radimo suprotno u odnosu na teninge. Kada je lopta spora onda gubite svoje položaj, dozvoljavate protivniku da vas zatvori, bude agresivan i uzme vam loptu. Ne mislim ni da je Lionov pritisak bio toliko snažan, samo smo se polako pomerali, nikada nismo menjali tempo. Kada to činite, male su verovatnoće da će te uraditi bilo šta na terenu„.

Revanš meč u Torinu na programu je 17. marta.