Anćeloti otkrio u čemu je najveća snaga Real Madrida

Karlo Anćeloti Carlo Ancelotti during the celebration of La Liga 2023/24 at the Plaza de Cibeles on 12 May 2024, Madrid, Spain (Photo b
LGM/Panoramic via Guliver - Karlo Anćeloti

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti je uoči finala Lige šampiona govorio o učinku ekipe u aktuelnoj sezoni.

Real Madrid

Slavni kraljevski klub je odavno obezbedio prvo mesto u prvenstvu Španije pošto je u dosadašnjih 37 utakmica osvojio 94 boda, čak 12 više od drugoplasirane Barselone. Takođe, očekuje ga i finale Lige šampiona protiv Borusije Dortmund.

Bilo je mnogo skeptika na početku sezone, međutim, Karlo Anćeloti kaže da se njegova trenerska filozifija pokazala ispravna u radu sa ekipom.

„Verujem u kreativnost igrača kada imaju loptu i ne želim da ih teram u unapred utvrđene formacije. Umesto toga, to prepuštam njihovoj individualnoj inicijativi“, objasnio je italijanski trener sjane individualne role Vinisijusa, Belingema, Rodriga i drugih asova Real Madrida tokom sezone.

Anćeloti je odlično ukonponovao iskustvo i mladost u timu i bezbolno napravio smenu generacija.

„Najbolje osobine koje je tim pokazao ove godine su stav, fokus i timski rad. Mislim da je ovo odigralo odlučujuću ulogu u ovoj sezoni, koja se pokazala veoma dobrom, uprkos poteškoćama na početku. Možemo reći da su prednosti ovog tima kompetitivnost, ozbiljnost i sposobnost da se savladaju sve prepreke“, istakao je Karlo Anćeloti.

Real u subotu u poslednjem kolu Pirmere dočekuje ekipu Betisa, a onda 1. juna na Vembliju u Londonu protiv Borusije Dortmund juri 15. titulu prvaka Evrope.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare