Bukari sa het-trikom za Zvezdu u Evropi među legendama

Guliver

Krilni napadač Crvene zvezde Osman Bukari ušao je među legende kluba s Marakane poput Bore Kostića, Stanislava Karasija i Miloša Šestića koji su na evropskim utakmicama postigli het-trik za crveno-bele, podsetio je klub iz Ljutice Bogdana.

Bukari je postigao tri gola u trijumfu ekipe trenera Dejana Stankovića protiv Pjunika (5:0) u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Time se za veoma kratak period Bukari našao među slavim imenima, legendama Crvene zvezde koje su uspele da postignu tri gola na zvaničnim evropskim utakmicama. Bora Kostić (Didelanž), Zoran Filipovic (Komloj Banjaž), Stanislav Karasi (Linfild), Vojin Lazarević (Lozana), Miloš Šestić (Avenir), Stevan Ostojić (Panatinaikos), Zoran Antonijević (Linfild), Rajko Janjanin (Benfika) su slavni fudbaleri našeg tima kojima je to već pošlo za nogom.

U novijoj istoriji het-trik su postigli Nikola Žigić (Nistru), Dejan Lekić (Dinamo Tbilisi) i El Fardu Ben (Evropa), a sada ovim odličnim učinkom može da se pohvali i Osman Bukari“, stoji na sajtu Crvene zvezde. Osman Bukari došao je ovog leta u Crvenu zvezdu iz Genta za sumu od dva miliona evra. Krilni napadač iz Gane nastupao je prethodno za Trenčin i Nant.