„Čudovište“ koje je pojelo Zvezdino evropsko proleće

Champions League 29. nov 202319:06 24 komentara
Serif
Guliver/Imago sport

Agonija Šerifa Endiajea u Crvenoj zvezdi dostigla je dramatične razmere. Špic plaćen 4,3 miliona evra, posle serije mečeva bez gola u superligaškom takmičenju, najveći je krivac za poraz od Jang bojsa. U prvih pet minuta promašio je dve ogromne šanse.

Objašnjavajući razloge dovođenja Endiajea iz Adane, generalni direktor Zvezdan Terzić je u razgovoru za Sportal u septembru istakao:

Povezano

„Endijaje je plaćen 4,3 miliona evra i on je bio izričita želja Baraka Bahara. Rekao mi je da je on ‘čudovište’ i može da pravi razliku u Ligi šampiona, da je to je profil igrača kakav nam treba sa atletskom građom i brzinom. Pivot je, zabada se i radi, ostavlja prostor majstorima koji dolaze iz drugog plana kao što su Ivanić, Stamenić, Kraso i Bukari.“

To „čudovište“ je u Bernu pojelo Zvezdine evropske ambicije neshvatljivim promašajima. Nije, naravno, samo Senegalac kriv, ali učinak od dolaska u klub je katastrofalan. Sramota je da špic najtrofejnijeg srpskog kluba na više od deset mečeva ne bude strelac u ligi koja je slabija od turske, gde je tresao mreže.

Takođe je sramota i da špic Zvezde promašuje dve velike šanse u nizu na meču Lige šampiona, kao što je bio slučaj u Bernu.

Misiju u Zvezdi Šerif je započeo promašajem iz kategorije nestvarnih na Banovom brdu, a do sada mu je jedino vredno dostignuće gol protiv Jang bojsa u Beogradu. Na mečevima sa Lajpcigom pokazao je neefikasnost i nesnalaženje u ključlnim trenucima, a sve što je uradio u Bernu bilo je – bruka.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare