Gazeta: I Delije i Grobari problem za evrokupove

Peđa Milosavljević/STARSPORT

Veliki navijački neredi pre i posle utakmica evrokupova u poslednje vreme, od kojih su poslednji oni jučerašnji u Napulju između navijača domaćih sa jedne i navijača Ajntrahta i njihovih saveznika iz Atalante sa druge strane, veliki su bezbednosni problem u Italiji.

Huliganske grupe su još opasnije kada se udruže i sklope savezništva, pa se onda sukobljavaju navijači ne dva kluba kao što je pre bio slučaj, nego više njih.

povezane vesti

Tako je nedavno ogroman publicitet u Italiji i Srbiji dobio incident u Rimu. Tamo su navijači Crvene Zvezde uz pomoć saveznika, navijača Napolija, u zasedi kod stadiona Olimpiko napali Fedajne, navijače Rome i oteli im kultni transparent.

Posle toga su Delije taj transparent, kao i još nekoliko otetih simbola romanista, zapalili na utakmici Zvezde na Marakani. Podigli su i transparent sa porukom „Odabrali ste pogrešno društvo“, aludirajući na činjenicu da su navijači Rome u dobrim odnosima sa navijačima Dinama iz Zagreba.

Svi ovi žestoki sukobi odvijaju se u javnosti i predstavljaju veliku opasnost po bezbednost i imovinu građana, jer u Napulju su goreli automobili, a navijači na policiju i jedni na druge jurišali su u centru grada. Sačekuša u Rimu takođe je bila u prometnoj ulici.

Zato je Gazeta delo Sport objavila tabelu navijačkih savezništava italijanskih klubova sa navijačima iz inostranstva Na njoj je vidljivo da osim navijača klubova iz EU, značajno mesto zauzimaju srpski navijači. Delije, koje prate Crvenu Zvezdu, u savezništvu su sa navijačima Napolija, dok su Grobari, navijači Partizana, povezani sa navijačima Milana.

FOTO: Screenshot

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare