Infrastruktura problem i u Francuskoj, bez licence za LŠ

Guliver

Brest neće igrati domaće utakmice Lige šampiona na svom stadionu starom 102 godine za svoj debi u Evropi sledeće sezone.

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da je ovaj francuski klub poslao zahtev da domaće utakmice novog formata Lige šampiona, u kojoj će učestvovati 36 ekipa, igra na stadionu Gengana.

Stadion Bresta, sa samo 5.000 mesta, ne ispunjava standarde UEFA. Evropska kuća fudbala sada treba da odobri stadion Gengana, čiji je kapacitet 19.000 mesta i koji je oko 110 kilometara udaljen od Bresta.

Brest se nikada u istoriji nije kvalifikovao za neko UEFA takmičenje sve dok u tek završenoj sezoni nije zauzeo treće mesto u Ligi 1 iza šampiona Pari Sen Žermena i vicešampiona Monaka.

Proširenje Lige šampiona sa 32 na 36 timova pomoglo je Brestu da izbegne kvalifikacije. Francuska je dobila i treći siguran tim u najjačem evropskom takmičenju jer je Liga 1 na petom mestu na tabeli UEFA.

Brest će od svog debija u Ligi šampiona zaraditi najmanje 30 miliona evra, čak i ako izgubi svih osam utakmica. Žreb za Ligu šampiona zakazan je za 29. avgust.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare