Kako će pravilo o vakcinaciji uticati na meč Lil – Čelsi?

Champions League 17. jan 202218:39 1 komentar
Chelsea
Ashley Crowden News Images

U ponedeljak je potvrđeno da je Vlada Francuske usvojila odluku da će u ovu zemlju moći da doputuju samo vakcinisani sportisti, a to bi moglo da utiče i na gostovanje Čelsija Lilu u osmini finala Lige šampiona u martu.

Kako je potvrdio Tomas Tuhel, Čelsi ima nekoliko igrača koji nisu primili drugu dozu vakcine protiv koronavirusa, a to je britanskim medijima bilo dovoljno da već sada počnu sa spekulacijama šta će to značiti za tim sa Stamford bridža za dva meseca kada je planiran put u Francusku.

Pojedini mediji idu čak i do toga da, u slučaju da im neki od igrača ne budu na raspolaganju iz ovog razloga, Plavci imaju osnova i da traže da se meč igra na neutralnom terenu.

„UEFA pravila nalažu da klub koji ima na raspolaganju 13 igrača uključujući i golmana mora da igra utakmicu, ali ukoliko postoje od strane vlasti nametnuta pravila poput obavezne vakcinacije i ona dovode do toga da timovi nisu kompletni može da se odluči da utakmica bude odigrana na drugom terenu“.

To navode pravila, a da li će ona do marta morati da se primene na konkretan slučaj utakmice Lila i Čelsija ostaje da vidimo, jer ukoliko je problem samo u tome da nekoliko igrača nije primilo drugu dozu vakcine do marta će se to verovatno promeniti.

Do marta Tomas Tuhel svakako ima druga takmičenja o kojima mora da razmišlja.