Liverpul navijačima: Nema cenzure, klub odobrio banere

Champions League 22. feb 202317:53 2 komentara
Liverpul, navijači
Michael Regan/Getty Images

Dan nakon teškog poraza od Reala na Enfildu, iz Liverpula su morali da se oglase i da bi navijačima objasnili da klub nije imao nikakvu nameru da cenzuriše poruke navijača protiv Evropske fudbalske unije.

Povezano

Duel osmine finala Lige šampiona između Liverpula i Reala došao je skoro devet meseci nakon prošlogodišnjeg finala i celog oganizacionog debakla, ali i samo nekoliko dana od kada je stigao zvanični izveštaj nezavisnog panela koji je kao glavnog krivca odredio UEFA.

Navijači Liverpula su u prvom momentu tog maja 2022. oglašeni glavnim krivcima za sve što se dešavalo, a na kraju su dobili šturo izvinjenje kada se pokazalo da to i nije baš bilo tako i da navijači ni jednog od dva kluba nisu krivi za gužve, kolapse i odlaganje meča.

Michael Regan/Getty Images

Na Kopu su zato istaknute brojne parole i zastave koje šalju ljutite poruke UEFA, a nakon meča je u javnost dospela priča da je jednom navijaču stjuatd naložio da spsti transparent koji je nosio.

Očekivano, ljutita reakcija je usmerena ka klubu koji je optužen da pokušava da cenzuriše stavove navijača. Odmah je stigla i reakcija kluba i objašnjenje.

Liverpul navijači
Michael Regan/Getty Images

Klub je naveo da je to bila greška, te da je stjuard umesto da navijaču kaže da skloni transparent morao da mu objasni da ne može da se kreće sa istim. Dodaje se da niko u klubu nema nameru da ikada cenzuriše stavove navijača već da je zbog bezbednosti svih zabranjeno navijačima kretenje pored i preko tribina dok nose razvijene transparente i zastave.

Klub je takođe podsetio da sve zastave i baneri pre nego što ih navijači unesu na stadion prvo moraju da prođu kontrolu i da je za sve transparente koji su bili na samom stadionu u utorak klub sam dao zeleno svetlo u saranji sa navijačima i grupom „Spion Kop 1906“ koja organizuje postavljanje banera i zastava na tribini.

Liverpul, navijači
REUTERS/Phil Noble

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare