Mančester J – Jang Bojs na neutralnom terenu zbog Covid-19?

Hari Megvajer Soccer Football - Champions League - Group F - BSC Young Boys v Manchester United - Stadion Wankdorf, Bern, Switzerland - September 14, 2021 BSC Young Boys' Jordan Siebatcheu celebrates scoring their second goal with teammates as Manchester United's Harry Maguire looks dejected Jang Bojs Mančester Junajted
REUTERS/Arnd Wiegmann

Utakmica Lige šampiona između Mančester Junajteda i Jang Bojsa zakazana za 8. decembar na Old Trafordu mogla bi da bude pomerena ili da se igra na neutralnom terenu zbog ograničenja koronavirusa.

Zbog pojave nove varijante Omikrona, u Švajcarskoj je doneta odluka da svako ko uđe u ovu zemlju iz Velike Britanije mora da se izoluje na 10 dana. UEFA ovih dana traži pojašnjenje od Švajcarske da li bi se to odnosilo i na fudbalere Jang Bojsa po povratku u Bern iz Mančestera.

Ako je tako, onda pravila UEFA kažu da bi za predstojeći meč trebalo pronaći neutralan teren, iako bi utakmica mogla da bude pomerena i za neki drugi datum.

Mančester Junajted se već kvalifikovao za nokaut fazu kao pobednik Grupe F, ali Jang Bojs i dalje im šanse da obezbedi treće mesto i plasman u Ligu Evrope. Švajcarcima je potrebna pobeda u tom meču. U prvoj utakmici ova dva rivala igranoj u septembru u Bernu slavio je Jang Bojs sa 2:1.

Ako bi utakmica bila pomerena na neutralan teren, Mančester Junajted bi u startu pretrpeo velike finansijske gubitke.