Mančester Junajted i Jang Bojs ipak igraju na Old Trafordu

Jang Bojs
Matthias Hangst/Getty Images

Postojala je bojazan da će se utakmica Lige šampiona između Mančester Junajteda i Jang Bojsa, zakazana za 8. decembar na Old Trafordu, igrati na neutralnom terenu zbog novog ograničenja koronavirusa u Švajcarskoj.

U Švajcarskoj su zbog pojave nove varijante Omikrona doneli odluku da svako ko uđe u ovu zemlju iz Velike Britanije mora da ide u izolaciju na 10 dana.

UEFA je zbog toga tražila dodatno pojašnjenje od švajcarskih vlasti da li se to pravilo odnosi i na fudbalere Jang Bojsa, koji se 9. decembra, dan posle meča u Mančesteru, vraćaju u Bernu.

U slučaju da se to pravilo primeni na švajcarske fudbalere, onda bi UEFA prema svom pravilniku bila primorana da organizuje meč na nekom drugom neutralnom terenu ili da eventualno pomeri utakmicu za neki drugi datum.

Srećom, iz Švajcarske je stigao odgovor da će fudbaleri Jang Bojsa biti oslobođeni karantina po povratku u Bern.

UEFA ima obavezu da u saradnji sa klubovima obezbedi da fudbaleri Jang Bojsa sve vreme boravka u Engleskoj ostanu u „strogo odvojenom balonu“.

Ovom odlukom zadovoljne su sve strane, pogotovo Jang Bojs. Izbegnute su eventualne komplikacije jer bi u slučaju desetodnevnog karantina ovaj klub verovatno morao da odloži i naredne mečeve u šampionatu Švajcarske.

Želimo da se zahvalimo Kantonu Bern na fleksibilnosti i izuzeću i poručujemo da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da nastavimo da delujemo kao uzor drugima“, kaže se u saopštenju Jang Bojsa.

Izbegnuti milionski gubici

Zadovoljni su i u Mančester Junajtedu jer da se meč kojim slučajem umesto na Old Trafordu igrao na nekoj drugoj lokaciji, klub bi bio suočen sa milionskim gubicima.

Mančester Junajted se već kvalifikovao za nokaut fazu kao pobednik Grupe F, ali Jang Bojs i dalje ima šansu da obezbedi treće mesto i plasman u Ligu Evrope. Švajcarcima je potrebna pobeda u tom meču. U prvoj utakmici ova dva rivala igranoj u septembru u Bernu slavio je Jang Bojs sa 2:1.

Komentari (0)

Vidi sve komentare